perjantai 23. huhtikuuta 2021

Muistot ja haaveet

 Matkakuume


Matkakuumeen poteminen voi olla monenlaista.

Jos tiedän, mihin olen lähdössä, olo on toisenlainen, kuin vasta haaveilisin matkasta.

Nyt, kun ei ole tietoakaan reissuun pääsystä, täytyy turvautua menneiden muisteluun ja katsella matkustamiseen liittyviä ohjelmia ja matkaesitteitä.

"Töllö"  on ollut hyvänä apuna matkaohjelmineen, varsinkin, jos olen sattunut itse olemaan samoilla seuduilla joskus.

"Ruokamatka ranskaan"  ja  "Unelma-asunto auringon alla" ovat erinomaisia haaveilumatkoja kaukokaipuun ja matkakuumeen helpottamiseksi.  Lisäkksi, kun  "Maria Wern" puuhailee rikosten parissa ruusujen saarella  Visbyn maisemissa, tulee mukava reissu mieleen ja sinne menisinkin kyllä uudelleen.



Maailmassa on paljon paikkoja, mihin haluaisin mennä, mutta elämä on rajallinen, eikä kaikkea voi saada. Rajat ovat mielikuvituksella laajemmat ja onneksi nykytekniikkakin tulee avuksi.  Katselin hiljakkoin kuvia eräältä pääsiäismatkani kohteelta, Portugalille kuuluvan  Azorien saariryhmän pikkiriikkisestä saaresta. Yhdeksän saarta , kuin kärpäsen kakat kartalla. Lentomatkalla koko ajan vain vettä alapuolella !  

 Santa Miguelin saari ja Ponta Delgadan pikkukaupunki tulevat mieleen. Pääsiäinen ei näkynyt, eivätkä kuuluisat Hortensiat olleet vielä kukassa.  Matka oli älyttömän halpa ja lähdin kahden päivän varoitusajalla. Ei kaduta, menisin uudelleen.

Viikon matkalla pääsee näkemään kovin vähän, oli sitten missä tahansa reissaamassa, mutta ripauskin on parempi, kuin ei mitään. Myöhemmin nettiä selaamalla saa lisää aineistoa muistojensa lisäksi.




Ei kommentteja: